неділя, 3 серпня 2014 р.

Що за схема? Або - ось як люди заробляють!

Поки я вчора шукала схему і виконання дивного шалика, знайшовся і ось такий цікавий комірець.

Його виставлено на продаж, тому він без схеми взагалі. Але на вигляд він абсолютно елементарний і схему можна спробувати підібрати. Розберемося?

Отже, що ми бачимо? Зір хапається за арочки із повітряних петель і суцільні штуки зі стовпчиків. Скільки їх? Давайте порахуємо.
Автор плів виріб від "шиї" униз і нижче я спробую перекласти цю схему своїми словами.

Спершу автор зробив ланцюжок із повітряних петель, замкнув у кільце і заповнив його стовпчиками - з накидами або без накидів, поки що не зрозуміло. Потім був ряд, де після трьох три таких самих стовпчиків ідуть проміжки такого ж розміру - там три повітряні петлі. Отже, кількість стовпчиків і петель у першому ряді має бути кратна шести.
Потім ще раз повторення попереднього ряду зі стовпчиками і петельками, а потім... якась незрозуміла штука. Що це за півкола? Думаю, це ланцюжки з повітряних петель, які трошки "заповзли" усередину. Або ж можна зробити трикутні перемички ще на етапі другого ряду стовпчиків і проміжків, а потім додати зверху арочки із петель (і, за бажання, ще якусь штуку там, де цих арочок немає - піко, намистинку, чи просто заповнити з'єднувальною петелькою - хоча це матиме грубший вигляд). Кількість петель у арочках над трьома стовпчиками має бути більша за 3 - зазвичай це непарна кількість, тобто або 5, або 7 петель.
Йдемо далі - і у нас знову арки і знову щось незрозуміле. Чому вони так дивно перехнябилися? Тому, що вони з'єднані із попереднім рядом висо-о-о-оким стовпчиком. Я би сказала, нам накидів три чи чотири. Арка знову із кількості петель, більшої за 3 - тут вже скоріше 7, аніж 5. Можливо, навіть усі 9 (ряди повинні постійно збільшуватися у діаметрі).
Далі - простіше. Ряд стовпчиків із накидами по три штуки із ланцюжком повітряних петель  плететься в одну арку і з'єднується із з аналогічною частиною раппорта знову ланцюжком із повітряних петель. Скільки петель між трьома стовпчиками? Більше ніж три, бо у наступному ряді нам у них доведеться втиснути аж дев'ять стовпчиків. Але і менше, ніж 9. Тому я би зупинилася на семи.
Потім ряд, де дев'ять стовпчиків із накидом вплетено отуди, у проміжок між двома групами по три, і з'єднано у проміжок між групами ланцюжком повітряних петель (схоже, також трьома). Це - основа перших "квітів" на краях і ми майже закінчили.
Пелюстки "квітів" - це незавершені стовпчики з накидами по три, між ними - повітряні петлі. (У кожної квітки - три пелюсточки, тому основа має 9 стовпчиків.)
Далі - просто арки, просто повітряні петлі - по 5 або 7,
потім - знову  основи "квітів" і знову "пелюстки", тільки між пелюстками не просто повітряні петлі, а піко там, де мала бути центральна петля.

Звучить - елементарно.
Виконати - спробуємо!
Гачок я би взяла побільше - у мене наявний максимальний 6 - і м'яку білу нитку, якої я маю вдосталь.
Тож - до справи!

Немає коментарів:

Дописати коментар