середа, 29 квітня 2015 р.

Мереживні рукавички до ліктя

Перед балом виявилось, що я десь загубила усі свої бальні рукавички. Треба було десь брати нову пару - і якраз напередодні Меритонського зібрання мені показали, що у епоху Регентства (початок 1800х) плетені рукавички також були. Тож я їх і сплела.






Власне, нитки купила у понеділок, а рукавички доплела у п'ятницю (технічно - в суботу, о третій ночі). З них більшу частину зробила у п'ятницю.
Нитки - біла бавовна під гачок 1.5мм. Цим гачком я сплела верхній ряд, за принципом брюггського мережива - стільки, щоб міцно охопити руку вище ліктя. Цей ряд не закривала у кільце, хоча можна було би і закрити.

Потім взяла гачок 7мм і плела стовпчики з накидом на всю довжину ліктя - швидко і легко.
Після того знову взяла гачок 1,5мм і плела звичайну сітку "арочки", по три повітряні петлі на арку і один стовпчик без накиду для з'єднання із нижнім рядом, на всю висоту кисті до місця виокремлення великого пальця. Тут сплела спершу великий палець (так само сітка), потім - ще кілька рядів до роз'єднання решти пальців і по одному - решту пальців.
Постійно приміряла, перевіряла, як сидить. Плюс-мінус піде :) як на перший такий досвід - непогано, хоча наступні доведеться плести акуратніше і, головне, довше.

За фотографію дякую Ріші Володіній.
Більше фото - шукайте ось тут

Немає коментарів:

Дописати коментар